Inga produkter i varukorgen

Kontakta oss: 0472 - 166 30

Hur tvättar du bilen rätt?

Nedan hittar du våra mest populära produkter till bilen och vad du ska tänka på när du tvättar den.


Insidan av bilen - När du ska tvätta insidan av bilen är Armor All Wipes en toppenprodukt. Den passar de flesta ytorna på bilen och är ett måste i handskfacket.  En riktigt bra microfiberduk med fönsterputs gör dina vindrutor rena och fingeravtrycken från insidan försvinner. Turtles klädseltvätt power out tar bort kaffefläcken och är ett bra första steg innan du går på med rekond.  

Avfettning - När det kommer till avfettning behöver du oftast en produkt som löser upp asfaltsstänk. Nedan hittar du våra mest populära produkter som är bra att ha i hyllan för din kund. Det räcker att lägga avfettning på bilen lika högt som din midja eller upp till handtagen på bilen. Det är ungefär så högt som asfaltstänk når.  

Tvätt och schampo - Ett bilschampo som skummar mycket gör det lättare att få bort all smuts. Tänk på att bara använda rena svampar så du inte repar lacken. Det finns olika typer av schampo för vinter och sommartvätten. Det gäller att hänga med när säsongen svänger. Vi tipsar om att ha några av varje hemma för att snabbt kunna byta när temperaturen förändras. 

Specialrengöring - En bil har många delar som behöver rengöras. Motorn och bromsarna glöms lätt bort då de inte syns. Hjälp dina kunder att komma ihåg även dessa delarna för att bilen ska hållas ren och fin längre. Fälgarna gör att helhetsintrycket på en ren bil känns skinande ren. En bra fälgrengöring och fälgborste gör underverk. 

Vax och polering - Du ska alltid vaxa bilen efter en tvätt då detta gör att tvätten håller längre och det i sin tur gör att rosten håller sig borta. Det finns olika typer av vax precis som det finns olika skolor på hur du ska vaxa. Vårt tips är att se till att bilen verkligen är ren. Vi vill inte ha smuts kvar på lacken som kommer repa när man börjar vaxa. Ställ bilen i skuggan eller i en tvätthall. Arbeta klart med en del i taget. Då riskerar du inte att vaxet blir ojämnt och ditt arbete blir överskådligt. 

Lycka till!