Inga produkter i varukorgen

Kontakta oss: 0472 - 166 30

 Allt du vill veta om fiske!

Allt du behöver veta innan du beger dig ut och fiskar
Vi listar våra bästa tips för dig som är nybörjare och vill lära dig mer inom fiske.
Fiska rätt tid på dygnet
Tidiga morgnar och på kvällen är den bästa tiden att fiska på sommaren. När det är svalt väder håller sig fisken nämligen nära vattenytan och när det är varmt så trivs fisken bäst nära botten.
Välj rätt spö 
Det finns en hel djungel av fiskespö och det är svårt att veta vad man ska köpa. Ett fiskespö som passar nybörjaren men även den erfarne fiskaren är ett haspelspö. Detta typ av spö gör det enklare att göra längre kast med och det är mindre risk att linan trasslar sig.
Rätt fiskedrag
Först och främst behöver du veta vilken typ av fisk du vill fånga. Försök hitta ett drag som liknar det fisken äter. I varmare vatten ska du satsa på ett drag med mer rörelse och i ett kallare vatten är det bättre med ett drag som rör sig mindre. Vi rekommenderar att införskaffa både lättare och tyngre beten.
Lokalisera fisken
Det kan ibland ta lång tid utan att man får napp när man fiskar. Det är viktigt att röra på sig för att lokalisera fisken. När du väl får napp är det stor chans att det finns fler fiskar på samma ställe.
Fiska med solfjäderkast-metoden
Det är vanligt bland nybörjare att bara kasta rakt ut och veva hem sitt bete. Ett tips för att effektivisera fisket och öka chansen till att få fångst är att föreställa sig en solfjäder när man kastar. Börja kasta åt vänster och för varje kast börjar du kasta mer och mer åt höger, så att det bildas en solfjäder. Fiskar du från land är denna metod nästan ett måste för att effektivisera fisket.