Inga produkter i varukorgen

Kontakta oss: 0472 - 166 30

 När det oförutsägbara händer 


Ibland händer oförutsägbara saker och då är det skönt att ha tänkt efter före. Internet slutar fungera, det blir strömavbrott, väldigt mycket snöfall eller regn på kort tid. Naturens makter är svåra att förutse men att vara medveten och förutseende kan underlätta vid större och mindre kriser.  Vi har här listat några handfasta tips om vad man ska göra och vad som är bra att alltid ha hemma. 


Strömavbrott
Idag har vi många produkter och funktioner som är beronde av el. Detta gör att ett strömavbrott påverkar oss mer än vad man kanske tror. Våra kök slutar fungerar, vi har inget ljus och våra avlopp och vattenförsörjning slutar fungera. Även våra  

Takräcke och takbox
När du fäster något ovanpå bilen så förändrar du bilens tyngdpunkt. Tänkt på att fästa upp ordentligt så inget kan röra sig och säkerhetsställ att du inte överskrider din takbox totalvikt. För takräcke gäller det att ha bra spännband och fler än vad du tror. Här gäller det att veta både vad tillverkaren rekommenderar men även vilken maxvikt som gäller för din bil.

Släpkärra
Att lasta en halvfull släpkärra är nästan svårare än en som är full. Tänkt på att placera tung last över hjulen så släpkärrans kultryck hamnar i ett neutralt läge. Med det sagt så behöver du även här säkerhetsställa att lasten är fastsatt och inte kan flytta sig under resans gång. Du behöver ha koll på din bils vikt, släpets vikt och deras vikt tillsammans. Detta för att säkerhetsställa att du får dra släpet med den bilen eller ens med det körkortet.