Inga produkter i varukorgen

Kontakta oss: 0472 - 166 30

Vad är egentligen skillnaden

på olika modeller av torkarblad?

 

 

Det finns olika modeller av torkarblad och det kan vara svårt att veta vilket som passar bäst. Därför tänkte vi informera om skillnaden på klassiska torkarblad och platta torkarblad samt hur du ska sköta dem för att de ska hålla och göra ett bra jobb hela vägen. Vi rekommenderar starkt att byta torkarblad när du byter mellan sommar och vinterdäck, alltså var 6e månad. Detta då sommarmånaderna och vintermånaderna är de som gör att torkarbladen tar mest stryk. Det riktigt varma och det riktigt kalla vädret påverkar torkarbladen.

Torkarbladen idag är väldigt tåliga men behöver också underhållas för att göra ett så bra jobba som möjligt. Om du tar en ren trasa och koncentrerad spolarvätska för att torka av gummit på torkabladen försiktigt, speciellt efter ett skyfall eller om kört på väldigt skitiga vägar. En frusen ruta är rena döden för torkarbladen, så lyft upp armarna när du lämnar bilen vid temperaturer under 0°C. Detta gör att torkarbladen hänger fritt och inte skadas av frosten.

Vi har torkarblad från Bosch som är världsledande inom torkarblad. De har två olika modeller, de platta bladen och standardbladen.

Standard blad
Standardbladen har byglar som länkas ihop och på så sätt blir det ett jämnt tryck över vindrutan.

Platta blad
De platta bladen eller Aerotwin som Bosch kallar dem är ett bättre blad. Det unika med Aerotwin är att gummit pressas mot rutan med hjälp av två böjda fjäderskenor som är anpassade efter vindrutans form. Denna modell är också hälften så hög som de vanliga standardbladen.

Så vilka blad är då bäst? Aerotwin med sin nyare och smartare teknologi är ett bättre blad men till en äldre bil kan även standardbladen fungera bra. En god idé är att testa sig fram. Köp inte alltid de där klassiska bladen bara för att du alltid har köpt dem. Det finns många mycket bra och innovativa blad på marknaden idag som kommer ge dig en ahaupplevelse.